
ביקור אצל שבט המסאי
02/06/2018
מסלול טיול באתיופיה
06/06/2018
טראק הרי הרוונזורי
טראק הרי הרוונזורי נחשב לטראק קשוח, למטיבי לכת, ולא רק בגלל ההליכה שבו אלא גם בגלל התנאים.
טראק הרי הרוונזורי נמצא בשמורת הרי הרוונזורי באוגנדה, לא רחוק מהעיר קססה שבמערב המדינה, באיזור טרופי שהוא רטוב וגשום בכל תקופה של השנה.
ישנן לא מעט אופציות למסלולים בשמורה החל מטיול של יום יומיים באיזור ועד למסלול המלא לפסגת מרגריטה שאורכו כשמונה ימים בערך.
במאמר הבא אפרט את אופציות המסלול השונות ואספר קצת על החוויה האישית שלי במקום הרטוב והבוצי הזה :)
קצת על הרי הרוונזורי
רכס הרי הרוונזורי נמצא במערב אוגנדה ממש על הגבול שלה עם הרפובליקה הדמוקטית של קונגו.
הפסגה הגבוהה ביותר של הרכס נקראת פסגת מרגריטה והיא מתנשאת לגובה של 5,109 מטר מעל פני הים, מה שנותן לרוונזורי את הכבוד להיות ההר השלישי בגובהו באפריקה, והגבוה ביותר באוגנדה.
הדבר המייחד בעיני יותר מכל את הרכס הזה זה שהוא רטוב תמידית, ולא משנה באיזו עונה תגיעו לשם עדיין גשם ובוץ יהיו חלק מההרפתקה שלכם.
העונה היבשה מתחילה מינואר - מרץ ומיוני - אוגוסט, שאלו החודשים הפחות גשומים וקרים, והטובים ביותר למסלול המלא אל הפסגה.
אני טיילתי שם באוקטובר, אז נראה לי שאתם מבינים כמה גשם ובוץ אכלתי :)

אבל היו גם לא מעט רגעים של שמש :)
עם מי יוצאים לטראק ומה העלויות?
אז לטראק בהרי הרוונזורי יש כמה חברות מקומיות מובילות שאיתן ניתן לצאת לטראק, וכולן מציעות פחות או יותר את אותם המסלולים.
בעמוד ההטבות של מזונגו תוכלו למצוא הטבות עם מחירים מיוחדים לחברי הקהילה לטראק בהרי הרוונזורי ועלויות המחולקות לפי המסלולים השונים וכמות האנשים בקבוצה.
בנוסף, יש גם חברות ישראליות כגון אקו שטח שמוציאות טיולים לטראק במסגרת יותר מאורגנת וחברותית למשתמש.
מסלולים לבחירה
מכיוון שכל חברה מוציאה מגוון קצת אחר של מסלולים עם הבדלים קטנים לפה ולשם, אין טעם שאפרט את כל המסלולים המדוייקים הקיימים.
מוצגת פה סקירה מתומצתת של סוגי המסלולים, כך שבסופו של יום החברה שבה תבחרו לצאת איתה לטיול היא זאת שתתן לכם את המידע המדויק על המסלולים שהיא מציעה.
טיול יומי
טיול של יום אחד ביער באיזור ה Munyamubuli River, שייתן לכם הצצה אל תוך החלק של יער הגשם בשמורה.
באיזור הזה עוד יש סיכוי לראות חיות או לשמוע את הקופים המקפצים בין העצים.
טיול של יומיים
הטיול של היומיים משלב את המסלול של היום הראשון אך עם עלייה לבקתה הראשונה Sine Hut בגובה של 2,585 מטר או אל Kalalama Camp (תלוי בקצב ובכושר שלכם) שבה מעבירים את הלילה. הירידה בחזרה למטה היא מאותו מסלול ההליכה.
טיול של שלושה/ארבעה/חמישה ימים
במסלולים של בין שלושה לחמישה ימים קיימים שינויים בין חברה לחברה. ההבדל המרכזי בין החברות הוא באיזה מחנה תשנו בלילה ולאיזה גובה תגיעו בכל יום.
במסלולים האלה לא תוכלו להגיע לאחת מהפסגות של הרכס (אלא אם בחרתם במסלול של מטיבי לכת על ואז תוכלו להגיע אל Weismans peak) והחזרה אחורה מתבצעת בדרך בה הלכתם.
המלצה אישית - למקומות היפים באמת מתחילים להגיע רק החל מהיום השלישי או הרביעי, לכן למי שבאמת רוצה לטראק את ההרים כדאי לצאת לפחות למסלול של החמישה ימים ומעלה.
מסלול מעגלי
לא מעט חברות מציעות מסלולים מעגליים העוברים באיזורים של המסלולים הקצרים יותר, מגיעים לאחת הפסגות (Weismans/Baker) וממשיכים בדרך אחרת חזרה.
בדר"כ אורך המסלולים המעגליים הוא כשישה ימים.
מסלול לפסגה מרגריטה
גם פה ישנם ניואנסים קטנים בין חברה לחברה בעיקר מבחינת פריסת הימים של הטראק או ביקור באיזורים נוספים או פסגות נמוכות יותר נוספות.
המסלול הזה לרוב הוא באורך של בין 7-10 ימים והוא משלב בתוכו טיפוס קרח, הליכה דיי קשוחה בין סלעים חלקים אבל בעיקר כוח רצון.
תהיו חזקים! :)

סה"כ יפה פה :)
ציוד מומלץ לטראק (חשוב ביותר לקרוא!)
בגדול זה לא באמת משנה איזה מסלול בחרתם (בהנחה שהוא לפחות 3 ימים ומעלה), הציוד שכדאי לקחת הוא דיי זהה.
מי שבוחר לעשות את המסלול לפסגת מרגריטה יכול להשכיר את כל הציוד המיוחד לטיפוס הקרחון דרך החברה איתה הוא בוחר לצאת לטראק ככה שאין באמת צורך לסחוב כזה ציוד מהארץ (במיוחד למי שיוצא לטיול ארוך ביבשת).
אוכל
בדרך כלל בטראקים מהסוג הזה ביבשת הטבח הוא זה שעושה את הקניות לטראק, אז כן חשוב לציין אם יש לכם מגבלות של אוכל מסויים.
הייתי מאוד מציעה לעבור על רשימת האוכל של הטבח (או אפילו ממש לבוא איתו לעשות קניות) כי כשאתם כבר במסלול אתם לגמרי תלויים בו ב 100% כמי שיאכיל אתכם (כמו גוזל שתלוי באמא שלו), ואם יש לקח שלמדתי בטראק הזה הוא לא לסמוך על אחרים.
תשימו לב גם שכמות המזון שנרכש היא הגיונית לכמות הימים והאנשים שאיתכם בקבוצה. כשאנחנו יצאנו לטראק בהחלט כמות האוכל לא הספיקה, ובאחד הימים ארוחת הצהריים שלנו הייתה חצי קערת מרק ואפילו לחם לא נשאר.
אתם משלמים המון כסף לטראק הזה וזכותכם לדרוש את כמות האוכל והמוצרים שנראים לכם.
בגדים
לארוז בגדים להרי הרוונזורי זה כמו לארוז בגדים לכל טראק גבוה אחר, אבל כן חשוב לי לתת דגש על כמה פריטים שיכולים להפוך את המסע הזה להרבה יותר נעים.
מעיל טוב נגד גשם ומכנסיים נגד גשם הם שני הפריטים הכי הכי חשובים בעיניי. המסלול הוא רטוב וגשום, זה אומר שנרטבים בו (!) ובעונות מסויימות אפילו הרבה, ומגובה מסויים גם לא ניתן להבעיר אש אז אין איך לייבש את הבגדים הרטובים.
אותנו לא הזהירו מראש שאלו התנאים ולכן אני מדגישה את זה, ולא תמיד החברות יודעות להסביר כמו שצריך את הפרטים האלה.
תביאו בגדים ספייר למקרה וכן תירטבו, במיוחד גרביים. זה לא שוקל הרבה וחבל לחסוך ולסבול.
החברה איתה אתם יוצאים לטראק צריכה לספק לכם מגפי הליכה אטומות למים (את מרבית הטראק עושים במגפיים ולא בנעלי הרים).
כשאנחנו יצאנו לטיול, מתוך 4 זוגות מגפיים 3 זוגות לא היו אטומות מספיק טוב, מה שאומר שהחברים שלי הלכו בתוך שלולית מתמדת. (גרביים ספייר כבר אמרתי?)
ובכלל, כל דבר נוסף שיכול לחמם אתכם, תביאו! החל מכפפות (ולא רק למי שיוצא לפסגה), חם צוואר, מחמם אוזניים וכובע צמר. עדיף שיהיה לכם ולא תשתמשו (למרות שכן תשתמשו) מאשר שלא יהיה לכם וינשרו לכם האצבעות או האוזניים.
ציוד אחר
אין צורך לקחת איתכם אוהל שכן הלינה היא בבקתות, אבל שק"ש מחמם שטוב לטמפרטורות נמוכות מאוד הוא חובה! בבקתות אין שום חימום או שמיכות, והשק"ש שלכם הוא הדבר היחיד שיחמם אתכם בלילה.
כשאנחנו יצאנו לטראק, כבר בגובה 4,000 הייתה טמפרטורה של 6- בלילה. זה קר :)
פנס ראש כמובן הוא חובה, אין חשמל בבקתות, כדורים לטיהור מים כי מהיום השני המים שלכם הם רק מהנהרות, ובחיי אין דבר שיותר חשוב בעיניי לקחת כמו טישו, ולא, אל תסמכו על אחרים שיביאו.

תודה ששרדתם את זה איתי ;)
מידע חשוב נוסף (גם את זה חשוב לקרוא!)
את הדברים הבאים אני בכוונה מדגישה כי קודם כל הם נכתבו בדם, וגם כמה שזה נשמע אולי ברור מאליו, לא תמיד זה יהיה בקנה מידה שווה למה שאתם עלולים לחוות בטראק וחבל שתאכלו את המרור שאנחנו אכלנו בטיול הזה.
- שימו לב שכל יום, ובמיוחד ביום הראשון, שהפורטרים יוצאים לפניכם למסלול או עוקפים אתכם במהלך הדרך. זה נשמע כמו משהו שברור מאליו שצריך לקרות אבל זה לא. תתעקשו על זה!
ביום הראשון שלנו במסלול הלכנו בגשם כמה שעות ולא היה עלינו פריט לבוש אחד שנשאר יבש (אפילו מעיל הגשם שלי לא הצליח להשאיר אותי יבשה בגשם כזה).
כשהגענו לבקתה רטובים וקפואים מקור, גילינו שהטבחים והפורטרים לא הגיעו. למעשה הם הגיעו רק שעתיים אחרי זה (!!) מה אומר ששעתיים ישבנו רטובים בתוך הבקתה והבגדים היבשים היחידים שהיו לנו היו של המדריכים שריחמו עלינו. למזלנו אחד התיקים כן הגיע כמה דקות אחרינו אז חילקנו בינינו את הבגדים היבשים שהיו שם.
- גם אם התחלתם ביום של שמש ואתם מזיעים למוות תוודאו שהתיקים הגדולים שלכם מכוסים בכיסוי גשם ואם יש לכם גם כיסוי למוצ'ילה (ורצוי שיהיה לכם), תוודאו שגם הוא מגן על התיק שלכם.
לאף אחד לא איכפת מהציוד שלכם וחבל שתקבלו בסוף היום תיק רטוב שהציוד בו רטוב.
- כל ציוד שאתם משכירים דרך החברה, בין אם זה מגפיים, שק"ש או ציוד לפסגה תבדקו טוב טוב שהוא תקין ואין בו פגמים.
בדקו שהמגפיים במידה שלכם, עם זה אתם הולכים רוב הזמן. שימו לב שהשק"ש נסגר כמו שצריך, זה מה שמחמם אתכם בלילה ושק"ש אם הוא לא אטום הוא מאבד מהיעילות שלו.
מילים אחרונות
מקווה שלא הפחדתי אתכם מדי, סה"כ טראק לא רע, תהנו :) ואם יש לכם עוד שאלות מוזמנים לפנות אלי. ואם יצאתם לטראק בסוף, תספרו לי בתגובות כמה רטוב היה לכם שם!
---
תמונות הנוף צולמו על ידי, התמונות של החבורה כנראה צולמו ע"י אחד מאיתנו או אחד המדריכים.
מאי, מאי ותמר, תודה שבאתם איתי להרים האלו :)