
הוצאת ויזה לנמיביה
22/05/2018
טראק הרי האולוגורו
29/05/2018
מסלול טיול באוגנדה
הפוסט עודכן בקיץ 2024.
לאוגנדה הגעתי כחלק מטיול ארוך ביבשת אפריקה וזו הייתה המדינה הראשונה ממנה התחלתי את המסע שלי שהלך והתארך ככול שהימים עברו והגיע עד לנמיביה היפה.
מסע שגם כתבתי את הסיפור שלו בפוסט שלי של לטייל לבד באפריקה, מסע שעיצב המון את המשך הטיולים שלי בעולם.
מסלול הטיול שלי באוגנדה ארך כ - 3 שבועות, התחיל בקמפלה והסתיים במעבר גבול אל רואנדה בסופו.
בפוסט הבא תוכלו לקרוא על המקומות המרכזיים שבהם ביקרתי שנחשבים לפופולריים ביותר באוגנדה, לאטרקציות המעניינות שבחרתי לעשות, למקומות הקטנים שגיליתי בדרך שלא הרבה מכירים, וגם עוד קצת מידע על מקומות שלא הייתי בהם אבל הייתי רוצה שתכירו.
בסוף הפוסט תוכלו לקרוא גם על עלויות הטיול שלי לאוגנדה ככה שתוכלו לקבל אינדיקציה כללית לכמה טיול תרמילאים לאוגנדה יעלה לכם, ואם אתם לא תרמילאים פשוט הייתי מוסיפה עוד 30% על עלויות הלינה באוגנדה.
מקווה מאוד שהפוסט יהיה לכם לעזר לקראת תכנון מסלול הטיול שלכם באוגנדה, ונצא לדרך!
מסלול הטיול באוגנדה
יום 1 - נחיתה באנטבה ונסיעה לקמפלה
את הנסיעה מהשדה לקמפלה סגרתי מראש עם נהג חמוד שהומלץ לי עליו מראש. העלות איתו בזמנו (סוף 2017) עלתה כ - 60 אלף שילינג.
לבסוף בגלל שהוא חיכה לי המון זמן בשדה עד שהואילו בטובם לסיים את התקנת הסים קארד שלי (אל תעשו סים קארד בשדה!) וגם תיקן פנצ'ר בדרך לקמפלה (כי מה לעשות - אפריקה), פינקתי אותו ב - 70 אלף שילינג.
לנהג אגם קוראים פאולו, והוא חמוד מאוד - 256-7833-05933+
בקמפלה ישנתי בהוסטל הנחמד Kampala Backpackers אליו הזמנתי מקום בדורמס בערך שבוע לפני שהגעתי לאוגנדה, ולהרגשתי זו הייתה בחירה טובה להתחיל את הטיול שלי שם.
מקום כמו הבאקפקרס הוא מומלץ בעיקר למי שמגיע לבד כי זו הזדמנות מצויינת להכיר שם תרמילאים נוספים (גם ישראלים) שתוכלו לאחד איתם כוחות להמשך הטיול.
אחרי התאוששות קצרה מהשוק של היום הראשון שלי באפריקה, בילינו כל החברים בהוסטל יחד עם פיצות ובירה והתכוננו לימים שלפנינו.
יום 2 - ביקור בעיירה Jinja וראפטינג בנילוס
כבר ביום השני שלי לטיול באוגנדה, יצאתי עם חבורת החברים שהכרתי בהוסטל על עבר העיירה ג'ינג'ה (Jinja) שם יש את הראפטינג בנילוס, שזו חוויה שבהחלט לא כדאי לפספס!
החברה איתה סגרנו את הראפטינג אספה אותנו באיזור שש בבוקר מקמפלה אל ג'ינג'ה, סיפקה לנו ארוחת בוקר נחמדה במתחם של הראפטינג ולאחר תדריך קצר יצאנו למסע רטוב במיוחד בנילוס.
הראפטינג היה משגע ממש (ואני אומרת את זה כאחת שלא חובבת מים בעליל), כך שאני מאוד ממליצה לשלב אותו כחלק ממסלול הטיול שלכם באוגנדה.
לאחר סיום שייט התענוגות הזה התפנקנו בארוחת ערב במתחם ושם גם העברנו את הלילה.

נרטבים קצת על הדרך..:)
יום 3 - מג'ינג'ה אל מבאלה (Mbale)
אחרי ארוחת בוקר וטיול של חצי יום במרקט של ג'ינג'ה, התחלנו את דרכנו לכיוון העיר מבאלה.
השוק של ג'ינג'ה הוא ענק וזו הזדמנות מצויינת להכיר את המקומיים ולראות איך הם חיים והשטויות שהם מוכרים :)
ממליצה על הביקור בשוק גם לאנשים כמוני שלא עפים ממש על קניות אבל אוהבים לפטפט עם המקומיים.
מג'ינג'ה אני ואחת הבנות שהיו איתי בהוסטל המשכנו יחד ולקחנו מטאטו לעיר מבאלה שיוצאת מאיזור השוק.
לקראת הערב הגענו אל במבאלה, שם ישנו בהוסטל Casa del Turista שהוא גם מקום מעולה להכיר בו לא מעט מטיילים.
יום 4 - מבאלה והשבט אבאיודיה
בבוקר החלטנו לשוטט קצת באיזור שסובב את העיר מבאלה.
ביקרנו במפלי Wanale ובכפרים שמסביב ובין השאר התארחנו זה היה בסוכות מן הסתם :)בסוכה
של השבט היהודי אבאיודיה, שגם הראו לנו את הכפר שבו הם חיים, את המשפחה המורחבת של הקהילה, וכמובן את בית הכנסת בו הם מתפללים.
זו הייתה חוויה ממש מעשירה ומעניינת, ואנשי השבט ממש נחמדים ותמיד שמחים כשמגיעים תיירים מישראל לבקר אותם.
בילינו עם ילדי השבט במהלך רוב הביקור שלנו, ועמית, הבחורה איתה טיילתי שם הצליחה באיזו דרך פלא ללמד את הילדים שם לשיר את לכובע שלי שלוש פינות - מומלץ לצפות!
אופציה שכדאי לשקול היא להגיע אל השבט ביום שישי ולהתארח אצלהם לשבת וקצת לחוות את הדרך שבה הם מקבלים את בוא השבת.
אנחנו החלטנו לחזור אל ההוסטל בעיר מבאלה, לבלות שם לילה נוסף ושם פגשנו גם את הפרטנר שלי להמשך החלק הבא במסע שלי לאפריקה- בחור נחמד בשם גיא!
יום 5 - ציורי קיר ונסיעה למפלי סיפי
בבוקר יצאנו אני, עמית וגיא אל איזור בו יש ציורי קיר
אותי בגדול זה לא מאוד עניין והייתי יכולה לוותר על החוויה, אבל מי שמתעניין בציורי קיר וההיסטוריה שלהם יכול להנות והאיזור סה"כ יפה.
לאחר מכן חזרנו למבאלה ומשם לקחנו מטאטו לאיזור של מפלי סיפי (Sipi Fllas).
הגענו לשם באיזור שעות אחר הצהריים, ולאחר התמקמות באחת הבקתות הסופר חמודות שיש שם ושיטוט קצר בנוף המדהים שהתגלה סביבנו, סיימנו את היום בהיכרות אחד עם השני והלכנו לישון.

הנוף מהבקתות במפלי סיפי
יום 6 - טיול במפלי סיפי
בבוקר יצאנו נרגשים לטיול באיזור המפלים, וביקרנו בשלושה מפלים מרכזיים של האיזור.
את הטיול שלנו במפלי סיפי עשינו עם מדריך בשם בן שהיה נראה קצת בהאנגאובר של החיים, וחוץ מלהוביל אותנו בשביל לא עשה יותר מדי.
ניתן גם להגיע ל"סוכנות טיולים" המאולתרת לחלוטין בסיפי ויארגנו לכם שם מדריך מהכפר, אך לחלוטין אפשר לנסות לשוטט שם לבד, רק לא בטוח שתצליחו לפני שיאתרו אתכם מדריכי שקר כלשהם וילוו אתכם להליכה בין אם תרצו ובין אם לא :)
ככה זה באפריקה.
במפלי סיפי תוכלו גם להנות מאטרקציות נוספות כמו סנפלינג או טיפוס, שאנחנו באופן אישי החלטנו לוותר, אבל תכלס זו נשמעת חוויה ממש מגניבה.
יום 7 - ממפלי סיפי בחזרה לקמפלה
ביום למחרת אני הייתי צריכה לחזור לקמפלה כי סגרתי תאריך יציאה לטראק בהרי הרוונזורי, אבל לדעתי באיזור של מפלי סיפי אפשר לבלות אפילו יותר ולהצפין הלאה לאטרקציות נוספות כמו הר הגעש מורוטו ושבט הקראמוג'ה.
יום 8 - מקמפלה לפורט פורטל
יום של נסיעות.
מקמפלה יש אוטובוס ישיר לפורט פורטל שממשיך עד לעיר קססה גם. משך הנסיעה זה בערך 7 שעות ורצוי להימנע מנסיעות ליליות בחלק הזה של אפריקה.
בלילה פתחנו אוהל בקאמפ של ג'וליאס באיזור אגמי המכתשים.

עושים כביסה בנהר :)
יום 9 - פורט פורטל ואגמי המכתשים
אגמי המכתשים זה איזור ירוק מלא באגמים וכפרים שניתן נכון לצאת אליו לטיול עם מדריך או עצמאית.
את הטיול אפשר לעשות עם ג'וליאס בעלות של בערך 20 אלף שילינג, אבל אנחנו החלטנו לעשות אותו עצמאית כי הרגשנו שאין לנו ממש צורך במדריך ורצינו לחקור את האיזור לבד.
אחרי הטיול לקחנו מטאטו לעיר קססה כי למחרת יצאנו לטראק בהרי הרוונזורי.
יום 10 - 15 - טראק הרי הרוונזורי
5 ימים של טראק בשמורת הרי הרוונזורי. יש מגוון מסלולים שניתן לעשות בשמורה, אבל חשוב לציין שהטראק לא קל ומתאים למטיבי לכת.
אנחנו שילמנו 540 דולר לתענוג.
ביום האחרון של הטראק קפצנו למעיינות החמים של הרי הרוונזורי בקססה, שזה היה סיום מענג לטראק שהוא פחות מענג ;)

טראק הרי הרוונזורי - כשבא לכם באמת לאכול תחת :)
יום 16 - נסיעה לאגם בוניוני
יצאנו בבוקר לכיוון אגם בוניוני, נסיעה של 3 שעות בערך. הנסיעה מתחלקת למטאטו מקססה למבררה שלוקח בערך שעתיים, ולאחר מכן אוטובוס ממבררה לקאבלה.
אגם בוניוני זה לגמרי מקום שאפשר להיתקע בו כמה ימים ופשוט לחוות את המקום והאוכלוסיה שחיה בו, והם יודעים לחיות טוב :) אם אתם מעוניינים לשמוע מהם הדברים הטובים ביותר לעשות באגם בוניוני, מוזמנים לקרוא פה!
אנחנו ישנו ב Bugombe Gateway Camp, ובגלל שהיינו שם בעונה החלשה היה אפשר להגיע למחירים נמוכים משמעותית כמו 10 אלף שילינג לפתיחת אוהל או לישון באוהלים שלהם (שהם ממש כמו חדר) בעלות של 20 אלף - הכל תלוי ביכולת המיקוח שלכם.
יום 17 + 18 - אגם בוניוני
ימים של רוגע באגם. לנו יצא מזג אוויר קצת חורפי ביומיים הראשונים אז פשוט טיילנו באיזור עצמאית והתחברנו לאנשים שם.
עשינו שייט בקאנו בין האיים השונים באגם (אם אפשר לקרוא לזה שייט, זה יותר כמו ניסיון להתקדם לאנשהו כשאתה בתוך חצי עץ אקליפטוס).
את הקאנו השכרנו ממשפחה מקומית אצלה התארחנו ושילמנו להם 20 אלף שילינג לשלושתינו לכל היום.
בערב ישנו אצל אותה משפחה והכנו אוכל יחד איתם ומאותו יום האובססיה של הג'ינאטס החלה! המאמא שם הכינה את הג'ינאטס הכי טעים שאכלתי בחיי.

מנסים להשיט את הדבר הארור הזה
ימים 19 + 20 - יער בווינדי והגורילות
יום לפני היציאה לטראק הגורילות יוצאים לכיוון יער בווינדי.
נהג של החברה מגיע לאסוף אתכם מהמקום בו אתם ישנים אל ההוסטל ביער בווינדי.
עלות הפרמיט לגורילות הוא 600 דולר אותו אתם נדרשים להזמין מראש מכיוון שעבור כל יום יש כמות פרמיטים מוגבלת.
בתוספת של עוד 50 דולר דרך סית' תקבלו הסעות הלוך וחזור מאגם בוניוני, ארוחת ערב בלילה שלפני הגורילות, ארוחת בוקר ביום של הגורילות, וכמובן לינה בבקתה יחסית מפנקת.
יום 21 - מאגם בוניוני לרואנדה
היום האחרון באוגנדה הנפלאה. מקאבלה לקחנו מונית משותפת אל עבר הגבול עם רואנדה הממשיכה ישירות לעיר הבירה של רואנדה, קיגלי.
גם אתם ממשיכים לרואנדה? אל תפספסו את סיפורי הדרך שלי מרואנדה :)

היה קשה לצלם אותך יא יצור מגודל
מידע כללי
ספארי באוגנדה
במסלול הטיול שלי באוגנדה החלטתי לוותר על שמורת מורצ'ינסון וקווין אליזבת מהסיבה שלדעתי אוגנדה לא חזקה בחוויות הספארי שלה, ומי שמתכוון להגיע לטנזניה/קניה או כבר חווה ספארי בחייו, יכול לדעתי לוותר.
בנוסף, לדעתי הנסיעה הארוכה למורצ'ינסון ועלויות הספארי הגבוהות לא מצדיקות את הכסף והזמן שיש להשקיע בזה. הדרכים לאיזור הזה הן לא מאוד טובות והדרך היחידה להגיע לשם היא מקמפלה ובחזרה. כלומר גם אם תרצו לאחר מכן לעבור לפורט פורטל עדיין תצטרכו להגיע קודם לקמפלה ומשם רק לפורט פורטל.
שבט הקראמוג'ה
אחד הויתורים שנאלצתי לעשות והיחיד שאני מתחרטת עליו זה שלא הצלחתי להגיע לביקור בשבט. הסיבה היא כי הייתי צריכה להגיע לקססה בזמן כדי להתחיל את הטראק בהרי הרוונזורי.
גורילות באוגנדה
אני הזמנתי את הפרמיט לגורילות בערך שבוע וחצי מראש. ברגע שהזמנתם פרמיט צריך להתחייב אליו ולא ניתן לבטל אותו בלי לשאת בתשלום עליו. הדרך היחידה לבטל אותו היא בעצם למצוא מישהו שישתמש בפרמיט במקומכם.
אני לא טובה עם מחוייבות ובדיעבד לאחר שהזמנתי כבר את העסקה גיליתי שטיול לקונגו שכולל ויזה, הייק להר געש וביקור בגורילות יעלה לי מחיר שווה או זול יותר ממה ששילמתי רק על הפרמיט באוגנדה. (בעונה המתאימה).
לדעתי המשפחה של הגורילות אותה ביקרנו לא הייתה מהמוצלחות בגלל המיקום שלה ביער ככה שהיה מאוד קשה להגיע אליהם, לראות את כולם מבין לעצים או בכלל לנסות לצלם אותם.
מזג אויר
אני טיילתי באוגנדה באוקטובר שזה נחשב לעונה הרטובה אבל זה לא הפריע לי כלל בכל החוויה. זה כן משמעותי אם אתם מתכננים להגיע לפסגת הרוונזורי, שם הטמפרטורות יכולות להיות קיצוניות מאוד לא בעונה.
טיסה
אני הזמנתי טיסה לכיוון אחד לאוגנדה בעלות של 600$ בערך. הזמנתי חודש לפני כי חשבתי שאולי אוכל למצוא שותפים אבל בסוף התחלתי את כל המסע הזה לבד.
בשדה התעופה כנראה ולא יתנו לכם לעלות לטיסה אם לא תראו שיש לכם טיסת יציאה מהמדינה (לא חשוב לאן).
דרך אקספידיה תוכלו להזמין כרטיס יציאה פיקטיבי אותו ניתן לבטל ללא עלות תוך 24 שעות.
עלויות טיול לאוגנדה
אלו הן עלויות הטיול לאוגנדה שיצאו לי, לא כולל טיסה:
ויזה: 50$
טראק הרי הרוונזורי: 540$
ראפטינג בנהר הנילוס: 90$
גורילות: 650$
עלויות מחייה לשלושה שבועות (אוכל, לינה ושטויות): 260$
סה"כ עלויות: 1590$ שבכסף שלנו זה יצא 5,650 ש"ח.

מקבלים המון אהבה מהילדים בדרך
מילים אחרונות
במידה ואתם מעוניינים לקרוא יותר על אוגנדה ועל מקומות או אטרקציות נוספות שניתן לעשות בה, מוזמנים לבקר בעמוד המוקדש לאוגנדה באתר של מזונגו.
---
רוב התמונות במאמר צולמו על ידי, מלבד התמונה שאני מתהפכת לי בראפטינג והתמונה בקאנו שצולמה ע"י הילד, האחד והיחיד, תמרררר. התמונה של הגורילה צולמה במצלמה המקצועית שלי וכמעט עלתה לי בחיי ;)
4 Comments
הרגעת אותי באספקט של המזג אוויר כי אני מתכוון לטוס לאוגנדה באוקטובר הקרוב (החגים).
לי יצא ממש מושלם מבחינת מזג האויר. תהנה 🙂
נהנתי לקרוא
משהו בעלויות לא מסתדר
ויזה: 50$
טראק הרי הרוונזורי: 540$
ראפטינג בנהר הנילוס: 90$
גורילות: 650$
עלויות מחייה לשלושה שבועות (אוכל, לינה ושטויות): 260$
יוצא יותר מ 940…..
תודה על ההערה. תוקן 🙂